Olet täällä

Toiminta 2022 - 2023

Kertausta menneeltä vuodelta ja tietoa vuoden 2023 toiminnasta.

HUOMIONOSOITUKSIA

Juhlapäivinä palkittiin ansioituneita jäseniä. Lippujuhlan päivänä luovutettiin Mikko Tomperille reserviläisyhdistyksen standaari Kirkonmäellä järjestetyn kenttäehtoollisen yhteydessä. Muita standaarin saajia vuoden varrella olivat Raimo Markus, Juha Poikela ja Ammattiopisto Spesia. Sotaveteraaniliitto palkitsi liiton vuosipäivän 30.9. yhteydessä Hannu Lakeen, Pekka Kiehelän, Kimmo Kirveslahden ja Raimo Suomisen liiton ansiomitalilla. Itsenäisyyspäivänä Vapaussodan perinneliitto myönsi Sinisen ristin Kari Jaakkolalle, Jari Kujalalle ja Jukka Penttilälle.

AMMUNTA- JA URHEILUTOIMINTA

SRA-ammuntatoiminta on virkistynyt entisestään. Yhdistykset ovat hyödyntäneet Erkylän ampumaradalta saatuja maanantai-vuoroja, joita on ollut kahdesti kuussa. Vuorojen lisäksi järjestettiin SRA-kursseja uusien ampujien tuottamiseksi. Kurssit olivat erittäin suosittuja ja kurssimaksuilla saatiin kustannettua ampumavuoroja. Vuorojen lisäksi kustannuksia aiheuttivat kalustohankinnat, joilla vielä aseita omistamattomia jäsenille saatiin ajanmukaisia työvälineitä harjoituksiin

Osa kokeneemmista ampujista osallistui myös tuomarikursseille ja ampuma-asekouluttajakurssille. Virallisten SRA-harjoitusten lisäksi lajia esiteltiin keväällä kuudetta kertaa matalammalla kynnyksellä JEK:n radalla yhteistyössä Järvenpään reserviläisten kanssa. SRA-ammuntoja varten on olemassa Signal-viestintäsovellusryhmä, johon voi ilmoittautua ottamalla yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen sra at impivaara.net.

Ratavuorot Kaidanpäässä ja Rajakaaressa ovat pyörineet normaaliin tapaan. Ohjatut pienoispistoolivuorot ovat vetäneet mukavasti ampujia. Tulevan vuoden ampumakerrat löytyvät toimintakalenterista. Ilmoittautumiset ammuntoihin tehdään vuonna 2023 osoitteeseen ppammunta at impivaara.net. Rajakaari tulee poistumaan jossain vaiheessa käytöstä, mutta muita vaihtoehtoja selvitetään.

SRA-harjoitukset Hyvinkään radalla
SRA-harjoitukset Hyvinkään radalla
Vuoden aikana käytyjä kilpailuja olivat mm Villen kisa, Kovelo-ammunta, Pentti Vänttisen muistokilpailu, savikiekkokisa, perinne- ja reserviläiskiväärikisat Kaidanpäässä ja pika-ammuntakilpailu.
21. Heikki Tuokon muistokilpailu ammuttiin Upinniemessä syyskuussa. Kiväärikilpailun voitti tällä kertaa Toni Tiilikainen tuloksella 98 ja pistoolikilpailun Nurmijärven Aino Tuominen tuloksella 96.
Lentopallovuorot siirtyivät syksyllä torstaille kunnan annettua etuoikeuden vuorojen varaamiseen Nurmijärven opistolle ja omille työntekijöilleen. Vuoroille saatiin kuitenkin sovittua ajankohta jonka jälkeen päästään lenkkisaunaan.
Syyskuussa Kirkonkylän yhdistysten liikuntavastaavat järjestivät yhdessä Klaukkalan reservi-upseerien kanssa kuntotestauspäivän parkkimäessä. Ohjelmassa oli joko Cooper-testi tai UKK-kävely. Vastaava tilaisuus on tarkoitus järjestää jälleen ensi syksynä. Syyskuussa jäseniä osallistui myös liittojen järjestämälle maaottelumarssille, joissa suoritettiin omatoimisesti vähintään 10 kilometrin jalkamarssi.

VETERAANI- JA PERINNETOIMINTA

Tärkeimpiä veteraani- ja perinnetoimintaan liittyviä päiviä olivat totuttuun tapaan talvisodan päättymisen vuosipäivä, kansallinen veteraanipäivä, kaatuneitten muistopäivä, puolustusvoimain lippujuhlan päivä, itsenäisyyspäivä sekä jouluaatto. Päivien yhteydessä järjestettiin kunniavartioita ja osallistuttiin juhlatilaisuuksiin, joissa esiintyi myös yhdistyksiemme reserviläiskuoro. Kuoron vuosittainen päätapahtuma, eli Aseveli-ilta, on tarkoitus järjestää jälleen maaliskuussa.
Veteraanikeräys järjestettiin kansallisena veteraanipäivänä ja itsenäisyyspäivän alla. Keräyksiä on tarkoitus jatkaa kotiavustajatoiminnan mahdollistamiseksi edelleen kotona asuville veteraaneille ja heidän puolisoilleen. Rintamatunnukset omaavia veteraaneja on Nurmijärvellä alle kymmenen ja puolisoita reilut 20. Veteraaniyhdistykset muuttuvat nyt vuoden vaihteessa pääasiallisesti perinneyhdistyksiksi, mutta tukitoimintaa pyritään jatkamaan edelleen tarpeen mukaan.

Veteraanikeräysten lisäksi keväällä järjestettiin yhteislipaskeräys Ukrainan tueksi SPR:n kanssa Kyösti Porthanin organisoimana. Ukrainaan ollaan lähettämässä myös aggregaatteja ja villasukkia, joita ovat olleet järjestämässä Kimmo Kirveslahti ja Juha Poikela. Sukkien kudontatyöhön ovat osallistuneet Martat. Lukuisten yrityslahjoittajien lisäksi myös reserviläisyhdistykset ohjasivat hieman varojaan Ukrainan puolustuksen tueksi.

Toukokuun 12. päivänä päästiin juhlistamaan veteraani Mauno Tenhovirran satavuotis-päivää Nurmijärven torille. Reserviläiskuoro
esiintyi sekä merkkipäiväjuhlassa että juhlan jälkeen Tuusulan Lottamuseolla. Toukokuussa avustettiin myös Hannu Lakeen 30. sotilasperinnenäyttelyn järjestelyissä. Näyttely järjestettiin entiseen tapaan Kirkonkylän virastotalon käräjäsalissa.

Toukokuussa vierailtiin Virossa. Tallinnaan, Valgaan ja Narvaan suuntautuneen yhteismatkan organisoi Pekka Kiehelä. Tulevana keväänä on tarkoitus järjestää jälleen sotahistoriallinen matka Baltiaan. Matkan suunnittelu on vielä alkuvaiheessa, mutta ajankohta on jälleen helatorstain tienoilla kaatuneitten muistopäivän alla.

Elokuussa järjestettiin toimintapäivä Tapiolan kodalla. Päivään osallistui joitakin veteraaneja, joka oli etenkin kunniavierailtamme hieno suoritus keski-iän ollessa noin 100-vuotta.

Keväällä kerättiin varoja myös Ukrainan tueksi
Keväällä kerättiin varoja myös Ukrainan tueksi
Jouluvartiot järjestettiin perinteiseen tapaan Kirkonkylällä ja Rajamäellä. Kirkonkylän vartiopäällikkönä toimi Kimmo Kirveslahti ja Rajamäellä Heikki Kalliokoski.
Sotahistoriallisia luentoja piti vuoden mittaan Raimo Suominen paikkana Nurmijärven kunnan valtuustosali. Luentoihin oli mahdollista osallistua etänä, samoin kuin nykyisin myös piirien Taistelukoulun esitelmätilaisuuksiin. Ohjeet etäosallistumiseen ovat löytyneet Nurmijärven Opiston ja piirien sivustojen kautta.

NAISTEN TOIMINTA

Reserviläisnaiset kokoontuvat kerhotilassa joka kuukauden ensimmäisenä keskiviikkona saunomisen merkeissä. Kuluneena vuotena naiset hoitivat mm. Heikki Tuokon -muistokilpailujen muonituksen, osallistuivat veteraanikeräykseen ja lentopalloon sekä järjestivät pikkujoulujuhlat. Naisten toiminnasta saa lisätietoa Minna Tomperilta osoitteesta minna.rehn at elisanet.fi tai puhelimitse 040 087 7318. Voit myös liittyä naisten WhatsApp- ryhmään ilmoittamalla asiasta Minnalle.

MUUTA TOIMINTAA

Kunnan kanssa järjestettiin vuoden mittaan yhteistyössä infoa ja koulutusta AVAK-toiminnasta. Maanpuolustuskoulutusyhdistys kävi esittelemässä toimintaansa kerhotilassa lokakuussa. Jäsenet suorittivat vuoden varrella hieman liikenteenohjausta ja uimavalvontaa muiden järjestöjen tueksi, joista saatiin myös tuloja. Toivomme jäsenistömme osallistuvan aktiivisesti myös muiden toimijoiden tapahtumiin. MPK:n lisäksi varautumiseen liittyvää koulutustoimintaa järjestää mm. Naisten valmiusliitto.

Sivun alkuun